Make-up Artist Tips #2: Visagie koffer, Deel 1. | Beauty


Als je wilt beginnen als visagiste weet je waarschijnlijk al dat daar een hoop voor nodig is. Natuurlijk is het fijn om een diploma te hebben zodat je in ieder geval de basis weet, ook als je de basis al onder de knie hebt is het toch fijn om die basis nogmaals door te nemen, je leert er namelijk altijd wel iets van. Ook om te weten met welke merken je kunt werken is dit handig, dit gaat voornamelijk over de huidverzorging. Qua make-up, dit komt vanzelf. Je merkt als snel genoeg welke merken je fijn vind en welke niet.


Wat ik zelf doe om te bepalen wat ik voor mijn klanten gebruik is door het eerst zelf te kopen. Ik gebruik het dan een tijdje voor mezelf en ga dan na of het product ook geschikt zou zijn voor anderen, of het er bij anderen ook mooi uit gaat zien. Ik ga ook altijd even na of het een product is dat je voor meerde huidskleuren en huidstypen kan, dat is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. (Zoals transparante poeder, mascara, eyeliner, etc.)

Verzorging
We beginnen gewoon even bij de basis, huidverzorging. De verzorging van de huid is altijd ontzettend belangrijk voordat je ook maar iets van make-up gaat aanbrengen. Dit bepaald namelijk helemaal hoe de make-up er op de huid uit gaat zien. We gaan er even van uit dat de lezers van dit artikel nog niet of net begonnen zijn. Bespaar niet op je huidverzorging, kies praktisch. Je hebt namelijk een hele hoop verzorgingsproducten voor verschillende huidtypes. Kies een merk en kijk bij een lijn die je aanspreekt. Kies voornamelijk de producten voor de gemengde huid omdat dit bij heel veel mensen kan. Kies dan eventueel nog een extra serum voor als de klant droge plekken in haar gezicht heeft. Als de klant een vette huid heeft, kun je dit ook wel minderen met een lotion of primer. Vergeet niet om voordat je de verzorging aanbrengt ook de huid even te reinigen. Anders zal al het vuil op de huid terug de poriën ingesmeerd worden. Later kun je er dan altijd nog voor kiezen om de huidverzorging die je hebt, uit te bereiden.

Primer
Primer is ook een belangrijk product in de make-up. Primer zorgt er simpelweg voor dat de make-up beter blijft zitten gedurende de dag maar ook is primer een soort beschermlaagje voor de rest van de make-up. Het werkt als een soort klittenband wat ervoor zorgt dat de foundation, concealer en poeder beter aan de huid hechten. Ook zorgt dit ervoor dat de make-up mooier aangebracht kan worden. Er zijn ontzettend veel verschillende primers, kies daarom voor een of twee van al die varianten die je bij de meeste klanten kunt gebruiken. Je hebt namelijk primers die de poriën sluiten en minder zichtbaar maken maar ook primers die de huid mooi matteren. Vaak combineer ik de primers ook als de klant een gemengde huid heeft.
Foundation.
Foundation, ook een product waar ontzettend veel varianten op zijn. Ik vind ik het heel belangrijk dat de foundation niet op de huid gaat liggen, maar er mooi in blend zonder strepen. Ik test de foundation altijd eerst zelf. Soms geven ze op de foundation al aan wat voor dekking de foundation heeft, maar dit klopt naar mijn mening niet altijd. Het kan namelijk zo zijn dat voor het ene merk een full coverage foundation meer dekt is dan voor een ander merk. Test ze daarom dus goed! Als beginnend visagiste zou ik kiezen voor 3 a 4 kleuren foundation. Licht, medium, donker. Deze kun je namelijk net zolang mengen tot je de perfecte kleur voor je klant hebt. Je zou dus nog een vierde kleur kunnen nemen, kijk dan gewoon naar wat voor klanten je het meest hebt. Bij lichte klanten pak je een extra kleur tussen de lichte en medium kleuren, bij donkere klanten neem je er een extra tussen de medium en de donkere kleur. Qua dekking zou ik altijd gaan voor een bb-cream, een medium coverage en een full coverage. Zodat je voor iedere klant de keuze hebt, zo kun je namelijk eerder en makkelijker het gewenste resultaat behalen. Er bestaan trouwens ook kleine flesjes foundation. Dit is super fijn om mee te beginnen omdat je dan niet gelijk de full size hoeft aan te schaffen en zo kom je er gelijk achter of de foundation je bevalt.

Neutralizers.
Een ander woord voor neutralizer is corrector. Neutralizers zijn bedoeld om bepaalde kleuren en plekjes in het gezicht te neutraliseren. Je maakt een kleur dan minder zichtbaar. Je hebt verschillende kleuren Neutralizers die allemaal een andere kleur neutraliseren. Groen is bijvoorbeeld voor rode plekjes zoals puistjes, roze/oranje is voor blauwe plekken en donkere kringen onder de ogen. Zo zijn er nog veel meer kleuren maar dit zijn de meest gebruikte. De neutralizers komen ook in verschillende vormen zoals creme of in vloeibare vorm. Onthoudt dat een creme vaak dekkender is dan een vloeibaar product en dat een creme makkelijker aan te brengen is op kleinere plekjes. Ik ben zelf een ernorme fan van concealers met een ondertoon. Deze neutraliserende kleur is dan niet heel heftig aanwezig maar door de ondertoon in de concealer zal het de gewenste kleur wel mooi verbergen.

Concealer.
Ook in concealer heb je ontzettend veel varianten en kleuren. Zo heb je net als bij neutralisers deze in creme en vloeibare vorm. Concealer wordt zowel voor als na de foundation gebruikt. Dit product kan gebruikt worden om nog net even die laatste plekjes weg te werken of om bepaalde delen in het gezicht op te lichten zoals bij shapen en highlighten. Ik zelf vind het mooi om de comcealer altijd 1 tot 2 tinten lichter te pakken zodat dit bijvoorbeeld onder de ogen mooi oplicht. Houdt er rekening mee dat niet iedereen dit mooi vind, er zijn namelijk genoeg mensen die houden van een zo natuurlijk mogelijke make-up en daar hoort een extreem oplichtende comcealer niet bij. Zorg dus voor variatie in dekking en kies ook bij concealers voor 3 a 4 kleuren. 

Poeder.
Bij poeder zou ik vooral niet te moeilijk doen en dus gewoon gaan voor een transparante poeder. Deze poeder kun je namelijk voor iedere huidskleur gebruiken. Zo hoef je dus niet alle kleuren poeder aan te schaffen. Als je veel klanten hebt met een donkere huid zou ik er ook nog voor kiezen om een gele poeder (ook wel banana powder) aan te schaffen, dit is namelijk super mooi om onder de ogen een beetje op te lichten. 

Wenkbrauwen
Tegenwoordig zijn de wenkbrauwen een groot onderdeel van de make-up geworden. Waar ze eerst gewoon even snel met een poedertje werden bijgetekend, zijn er nu zo veel meer producten op de markt gekomen. Je hebt natuurlijk nog steeds de welbekende poeder, maar ook bestaan er tegenwoordig product als potlood, gel en zijn ze er zelfs is mascaravorm. Als beginnende visagiste zou ik gewoon gaan voor de poeder. Je hebt namelijk ook palettes met daarin allerlei kleuren zodat je voor iedere haarkleur een passend kleur hebt en zo hoef je niet allerlei losse doosjes mee te nemen. Om de wenkbrauwen waterproef te maken kun je er nog een transparante gel overheen aanbrengen. Zo blijven ze ook nog eens beter zitten gedurende de dag. 

Oogprimer
Een oogprimer heeft eigenlijk dezelfde werking als de gezichts primer waar ik jullie in het begin van dit artikel al meer over vertelde. Deze zorgt er dus voor dat de make-up op de ogen beter blijft zitten. Om eerlijk te zijn vind ik een oogpimer niet noodzakelijk om als beginnend visagiste aan te schaffen. Je zou ik namelijk ook met concealer kunnen doen. Mocht je nou wel een oogprimer aan willen schaffen, kies er dan opnieuw voor om er een te nemen die voor meerdere huidskleuren/typen kan.


Oogschaduw. 

In oogschaduw heb je misschien nog wel de meeste varianten. Natuurlijk bestaan er miljoenen kleuren oogschaduw maar geloof het ook niet, ook al heb je dezelfde kleur, er zal altijd verschil in zitten met het ene of het andere merk. Naar mijn mening kun je van oogschaduw nooit genoeg hebben. Denk er bij de aanschaf van oogschaduw wel aan dat je zo veel mogelijk palettes koopt in plaats van losse doosjes. Dit neemt ten eerste veel minder ruimte in beslag in je koffer en het is ook veel makkelijker om gewoon uit een palette te kunnen werken in plaats van iedere keer een los doosje te moeten openen. Wat ik zou doen qua kleuren is een palette met natuurlijke warme tinten, een palette met natuurlijke koele tinten en een palette met wat fellere kleuren. Zo kun je in principe iedere look creëren die je wil. Mochten er dan nog kleuren zijn die ze alleen in losse doosjes verkopen kun je die er uiteraard altijd nog aan toevoegen.


Voor nu ga ik het even hierbij laten omdat het artikel anders wel heel lang wordt. Binnenkort zal ik het tweede deel van de lijst online zetten.


Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad. Mochten jullie nog vragen hebben laat ze dan achter in een reactie hieronder.

Liefs, Kelsey.



Reacties

Populaire posts