Hoogtepunten Zakynthos | Traveling


In juni zijn wij twee weken naar Zakynthos, Griekenland geweest. We hebben een geweldige vakantie gehad waardoor wij al een aantal mensen hebben overgehaald om ook te gaan. Wij kregen ontzettend vaak de vraag wat er nou te doen is op Zakynthos, wat de mooiste plekken zijn en wat je absoluut niet gemist mag hebben als je ook naar Zakynthos gaat. In dit artikel ga ik onze hoogtepunten even voor jullie op een rijtje zetten. Wij hebben (bijna) alle mooie plekjes gehad, mocht er een niet bij staan die zeker in het rijtje thuis hoort, laat het dan achter in de reacties. 
In zakynthos zijn ontzettend veel mooie plekjes die je zeker bezocht moet hebben als je er bent. Wij hebben een scooter gehuurd voor zeven dagen om zeker te zijn dat we ook daadwerkelijk alles zouden kunnen zien. Let wel op dat de wegen in Zakynthos extreem stijl kunnen zijn en helaas kom je niet overal met een scooter of quad omhoog. Informeer van te voren waar de wegen te stijl zijn voor de scooter en huur eventueel een dag een auto om dan die plekken te bezoeken.

1. Het scheepswrak. (Navagio Beach)
Het scheepswrak (ookwel shipwreck beach of Navagio Beach genoemd) is misschien wel het meest bekende plekje op Zakynthos en voor vele de reden om naar zakynthos te gaan. Dit was ook voor ons iets wat wij zeker niet wilde missen. Het is een prachtig wit kiezelstrand met natuurlijk de helder blauwe zee. Om bij het strand te kunnen komen, moet je met een bootje. Je kunt hiervoor een excursie boeken of zelf met de scooter naar een van de baaitjes rijden. De baaien waar ze met bootjes naar het strand te gaan zijn makkelijk te bereiken. Vanuit Agios Nikolaos of Porto Vromi kun je zelf met een boot mee. Het scheepswrak ligt in het noorden van Zakynthos en is ongeveer een uurtje tot anderhalf uur rijden met de scooter. 



2. Marathonissi. (Turle Island)
Marathonissi is een eiland dat je vanaf Agios Sostis kunt zien. Vanaf het strand heeft het eiland de vorm van een schildpad en wordt daarom dus ook wel het schildpaddeneiland genoemd. Om dit eiland te bezoeken hebben wij zelf een bootje gehuurd. Het strand is geweldig mooi en de zee is helder blauw. Het eiland heeft maar een klein strand waarvan een deel ook is afgezet. Dit is namelijk het eiland waar schildpadden hun eieren leggen. Mocht je er in September zijn, informeer hier dan over. De eieren zouden namelijk rond die rijd uitkomen. Verder is er een bootje aanwezig waar je wat te eten en te drinken kunt halen. 


3. Zakynthos stad.
Nou moet ik eerlijk toegeven dat Zakynthos niet het aller beste eiland is om te winkelen. Nadat wij in Laganas al wat winkeltjes hadden gezien besloten we om ook even naar Zakynthos Stad te gaan om te kijken of hier meer te winkelen zou zijn. Het centrum zelf is super mooi en leuk om een keer gezien te hebben maar is vrij klein. Qua winkels is het allemaal een beetje hetzelfde. Mocht je daar iets willen eten raad ik je dit wel aan, voornamelijk in de kleine tentjes kun je super gezellig een hapje eten. Zakynthos stad ligt in het oosten van het eiland en is ongeveer 15/20 minuten rijden met de scooter.

4. Porto Limionas. 
Porto Limionas was een van de eerste prachtige plekken die wij tijdens onze vakantie hebben gezien. Na een ritje door de bergen met een geweldig uitzicht kom je aan bij deze plek. Er bevind zich een restaurant en kun je bedjes huren om van het mooie uitzicht te genieten. Wij kozen er zelf voor om lekker met ons handdoekje verder naar beneden te gaan om zo ook te kunnen zwemmen. Het water is ook hier weer super helder blauw en heerlijk om in te zwemmen. Let wel op de rotsen wanneer je uit het water klimt, dit is namelijk niet makkelijk door de stroming. Deze plek had geen strand, wij hadden onze handdoek op een soort stenen ondergrond gelegd. 



5. Paardrijden. (Excursie)
Een ding wat wij ook zeker wilde doen was paardrijden. Hierover hadden wij al gekeken op internet of dit überhaupt wel mogelijk is op Zakynthos. Het enige dat we tegenkwamen waren excursies waarbij je allemaal aan elkaar vast zit met een touw. Dit wilde wij nou net niet, juist de vrijheid om zelf te bepalen waar je loopt, leek ons zo leuk. We hebben toen in Agios Sostis op de boulevard de excursie geboekt. Twee uur lang paardrijden, los van elkaar. Een deel van de rit zou door de bergen zijn en het anderen deel over het strand. Echt een top ervaring en we hebben onderweg super mooie dingen gezien. We hebben voor die 2 uur €40,00 per persoon betaald.
6. Cameo Island. (Trouweiland)
Cameo eiland is een super klein eiland tussen Laganas en Agios Sostis in. Het is een eiland waar veel bruiloften worden gehouden. Wereldwijd komen er mensen naar dit eiland om elkaar het ja woord te geven. Je kunt het eiland opkomen via een lange loopbrug. Houdt er rekening mee dat het eiland niet de hele dag toegankelijk is. Bovenop het eiland kun je genieten van een drankje en een prachtig uitzicht. De kosten om dit eiland te bezoeken zijn €5,00 waar je dan ook je consumptie voor terug 
krijgt.

7. Porto Vromi.

Porto vromi is een prachtig kiezelstrand, persoonlijk een van mijn favorieten plekken waar wij zijn geweest tijdens onze vakantie. Dit was een van de eerste strandjes waar wij zijn geweest. Het water was er super mooi, helder blauw. Dit is een van de baaien waar je met een bootje naar het scheepswrak kunt. Wij waren hier wat later op de dag dus zijn wij vanuit hier niet gegaan. Op dit strandje was het ook niet heel druk, wat ik zelf wel fijn vond. Dit is met de scooter makkelijk te bereiken maar er zijn eventueel ook parkeerplaatsen voor auto's. 
8. Kampi.
Kampi is een hoog gelegen bergdorpje. Het is vrij klein en dus lekker rustig. Kampi staat bekend om de mooiste zonsondergang van het eiland. Natuurlijk wilde wij dit niet missen dus ook hier zijn wij tijdens onze vakantie geweest. We hebben er ongeveer drie kwartier over gedaan om hier te komen met de scooter en het was makkelijk te bereiken. Eenmaal aangekomen in het dorpje kun je kiezen voor verschillende restaurantjes. Wij hebben gelijk het eerste restaurant gekozen. Bij ieder restaurant is de zonsondergang goed te zien. Super romantisch dus om hier lekker een hapje te eten terwijl de zon ondergaat. 


9. Porto Roxa Beach.

Over deze plek kan ik helaas niet heel veel zeggen. Wij zijn hier geweest, maar toch niet helemaal. Wij kwamen er later namelijk achter dat wij de hele baai hier gemist hebben. In het begin heb je een aantal restaurantjes met een strand aan rotsen. Boven die rotsen verhuren ze schommelbedjes. Mocht je hier willen gaan liggen, is dit zeker een aanrader. Het uitzicht is super mooi en het enige wat je hoort is het geruis van de zee. 


10. Minigolven Argassi (worldtour)
Via vrienden hadden wij gehoord dat er in argassi een minigolf baan zou zijn met allerlei banen over heel de wereld. Wij vinden minigolf altijd wel leuk dus besloten om hierheen te gaan. Deze minigolf baan is zeker een aanrader. Super leuke banen en goed ingedeeld. Voor €10,00 per persoon kun je 18 banen golven, dit is deel een van de gehele baan. Deel 2 kun je daarna bijboeken met 10% korting. Wij hebben beide banen gedaan en het is zeker goed voor een leuk avondje. 

11. De blauwe grotten. (Blue Caves)

De blauwe grotten is ook iets waar Zakynthos bekend om staat. Rondom het gehele eiland zijn deze grotten te vinden. Wij zijn met behulp van boottochtjes langs een aantal van deze grotten gekomen. Tijdens de vaart naar Shipwreck Beach is de piloot er zelfs in gevaren. Dit is zeker iets om eens te bekijken als je op vakantie bent in Zakynthos. Het water rondom de grotten is helder blauw en de rotsen zijn super mooi. 






12. Uitgaan.
Ookal hebben wij dat tijdens onze vakantie niet veel gedaan, was de laatste avond toch ook wel een hoogtepunt. Via het restaurant waar wij die avond aan het eten waren leerde we mensen kennen waar we s'avonds mee zijn gaan stappen. Het uitgaansleven speelt zich vooral af in Laganas, de barstreet. Dit is een straat met allemaal barretjes en clubs. Hier zul je voornamelijk jongeren (engelse) vinden die vol op genieten van de goedkope alcohol. Wel is het natuurlijk leuk om ook dit een keer te hebben meegemaakt. 


Dit was het artikel met onze hoogtepunten van Zakynthos. Voor diegene die nog naar zakynthos gaan, ik hoop dat jullie iets aan dit artikel gehad hebben. Laat me zeker weten hoe je vakantie was. Voor diegene die al ooit op Zakynthos zijn geweest, wat was jullie favorieten plek ?

Liefs, Kelsey.

Reacties

Populaire posts