10 Meest gemaakte make-up fouten. | Beauty


De laatste jaren is de wereld van make-up ontzettend veranderd. Dagelijks komen er nieuwe tips en trends bij maar ook raken bepaalde technieken "uit de mode", om het zo maar even te zeggen. Ook zie ik dat er nog veel fouten worden gemaakt bij het kiezen of aanbrengen van make-up die makkelijk voorkomen of opgelost kunnen worden. In dit artikel benoem ik die fouten en hoe je deze dus kun vermijden.

Misschien maak je zelf niet al deze fouten. maar mocht er een fout bij zitten die jij toepast, hoop ik je hiermee te kunnen helpen.

Fout 1, Verzorging.

Vele denken dat verzorging minder belangrijk is dan dat het eigenlijk is en wordt daardoor vaak vergeten. Verzorging is DE basis voor je make-up en eigenlijk de aller belangrijkste stap. De verzorging die je gebruikt bepaald namelijk volledig hoe de make-up op je huid eruit gaat zien en hoe je huid reageert op die make-up. Zorg dus voor de juiste verzorging en gebruik die altijd voor je make-up en s'avonds na het verwijderen van je make-up.

Fout 2, Foundation.

Helaas zien we nog steeds vaak dat door veel dames de verkeerde kleur foundation wordt gekozen. Koop een foundation nooit op de gok, kijk altijd in de winkel wat de juiste kleur is of laat je adviseren door een van de medewerkers daar. Check een foundation altijd op je kaaklijn, zo kun je goed zien of je foundation klopt bij je gezicht en bij je nek. Kijk ook goed naar de textuur van de foundation die je op het oog hebt. Ga eerst eens na wat voor huid je hebt. Heb je een droge huid, ga dan niet voor een matte foundation. Heb je een vette huid kies dan juist wel voor een foundation met een matterende functie. 

Fout 3, Poeder.

Met een poeder kun je de foundation afpoederen. Dit geeft een matter effect en lijkt de foundation natuurlijk. Let er wel op dat je niet teveel poeder aanbrengt want dat zorgt er juist voor dat je de make-up op je huid ziet liggen. Kies ook voor een transparante poeder, dit is het meest natuurlijk.

Fout 4, Bronzer / Contour.

Bronzer en contour is niet hetzelfde, al denken vele dat wel. Wel kun je een bronzer gebruiken om licht te contouren maar gebruik geen contourpoeder als bronzer. Een bronzer heeft vaak een warme ondertoon en een contour heeft een koele ondertoon. Als je alleen bronzer gebruikt kun je deze zeker wel gebruiken om ook te contouren. Als je een contour kleur gebruikt als bronzer, krijg je een grijze waas over je gezicht. Gebruik beide producten ook niet te veel, dat ga je zien.

Fout 5, Highlighter.

Highlighter is persoonlijk mijn favoriete make-up product aller tijden. Highlighter geeft een subtiele glans wat juist wel heel mooi is nadat je de foundation hebt af gepoederd. Kijk wel goed naar de ondertoon van een highlighter. Als je een warme huid hebt, ga dan niet voor een highlighter met een hele koele ondertoon. (roze, paars, etc.) Dit gaat er super onnatuurlijk uitzien, je kunt dan beter gaan voor bijvoorbeeld een champagne kleur.

Fout 6, Wenkbrauwen.

De wenkbrauwen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en ik moet zeggen dat de "foute" manier van wenkbrauwen tekenen niet meer zo vaak voorkomt als voorheen. Let erop dat je de kleur van het product om je wenkbrauwen te tekenen, dezelfde kleur is als je wenkbrauwen zelf. Kijk vooral naar de natuurlijke wenkbrauw. Je wil geen totaal nieuwe wenkbrauw tekenen, je wil juist de wenkbrauwen die je hebt accentueren. Niet te donker, niet te hard.

Fout 7, Oogschaduw.

Oogschaduw is helemaal niet moeilijk om aan te brengen en een natuurlijke look kan je ogen al gelijk een stuk meer sprekend maken. Let erop dat als je schaduw wil creëren (zoals de arcadeboog en de buitenste ooghoek) gebruik je matte tinten die donkerder zijn dan je eigen huidskleur. Als je glans wil gebruiken, breng dit dan aan op de delen die je naar voren wil laten komen. (zoals je ooglid, binnenste ooghoek en het wenkbrauw bot.) Ook is het belangrijk dat je kleuren opbouwt, begin met een lichtere kleur die dicht bij je huidskleur past en eindig met de donkerste kleur. Ik gebruik zelf meestal 4 tot 5 matte kleuren en 1 tot 2 glanzende kleuren.

Fout 8, Lippen.

Wat bij de lippen vaak gedaan wordt is dat meiden hun lippen te dik willen tekenen. Dit ziet er super onnatuurlijk uit. Mocht je je lippen toch wat voller willen tekenen, teken dan op de liplijn in plaats daar buiten. Dit ziet er gewoon een stuk natuurlijk uit en zo lijken je lippen toch nog iets voller dan dat ze zijn.

Fout 9, Baking.

Ook baking is een trend die de laatste tijd hot and happening is. De bedoeling van baking is dat je een dikkere laag transparante poeder aanbrengt op delen van je gezicht die je wil oplichten zoals onder de ogen, op de kaaklijn, de neusbrug en je voorhoofd. Dit laat je even zitten en dan veeg je het later weer weg. Let er bij baking op dat je geen reflecterende poeder gebruikt en dat je de poeder ook niet te lang laat zitten, dan krijg je namelijk een witte waas op die delen van je gezicht.

Fout 10, Poeder / Crème.

Gebruik nooit geen crème over poeder, dit geeft namelijk vlekken. Probeer om altijd eerst je crème producten aan te brengen en daarna pas de poederproducten. Mocht je een vloeibare highlighter willen gebruiken en daarna je gezicht 

Dit was het artikel, ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad!

Ik ben nu wel heel benieuwd, welke van deze bovenstaande fouten pas jij toe in je make-up?

Liefs, Kelsey.

Reacties

Populaire posts