Volcanic Earth skincare lijn. | beauty


Een tijdje terug kreeg ik een super leuk pakketje opgestuurd van Volcanic Earth met de gehele verzorgingslijn met de vraag of ik deze wilde proberen en hier een artikel over wilde schrijven. De lijn ziet er super mooi uit en het merk sprak mij aan vanwege alle natuurlijke ingrediënten die ik nog niet allemaal kende. In dit artikel laat ik jullie mijn mening weten van de verzorgingslijn van Volcanic Earth.

Over Volcanic Earth. 

Volcanic Earth is al super bekend buiten Europa in landen als Japan, Australië en de Verenigde staten. De producten van het merk zijn 100% natuurlijk, het gebied waar alle ingrediënten vandaan komen is een prachtig gebied waar alles rijkelijk groeit door de vulkanische gronden en alles wordt gekweekt zonder het gebruik van chemicaliën. Zover ik weet bestaat de lijn uit 12 producten. De basisingrediënten voor alle producten zijn: 

- Pure Tamanu Olie
Er zijn veel verschillende Tamanu oliën maar alleen de originele pure Tamanu Olie bevat van nature antioxidanten en antimicrobiële activiteiten. Een van de bestandsdelen van de olie is Calohyllolide wat ontstekingsremmend blijft te zijn. Een ander bestandsdeel van de olie zou antibacterieel zijn. De Tamanu olie maakt de huid niet vettig en is zuinig in gebruik. 

- Pure kokos olie
Kokosolie is goed voor zowel huid als haar. De verzorgende werking van de olie werkt goed bij littekens en vertraagd en verouderingsproces en heeft een antibacteriële en schimmeldodende werking. De kokosolie heeft een smeltpunt van 24-26 graden en komt in ons klimaat dus vaak gestold in de verpakking. Zodra de olie in aanraking komt met de huid, zal het smelten. 

- Vulkanische as (afkomstig van de meest actieve vulkaan wereldwijd.) 
Vulkanische as heeft een bijzondere werking bijvoorbeeld een herstellende werking bij huidproblemen, reuma, spierpijn, etc. Door de warmte is deze ook ontspannend, stressverminderend en gunstig voor de bloedcirculatie. Door de zweetreactie zullen afvalstoffen via de huid afgevoerd worden.

De basisingredienten van de producten van Volcanic Earth spraken mij eigenlijk al gelijk aan. Kokokolie ben ik wel bekend mee maar de Tamanu olie en het vulkanische as zijn voor mij helemaal nieuw. Ik was stiekem toch wel heel benieuwd wat het met mijn huid zou doen.

Facial Clay Mask.
Het eerst product uit de serie is een masker bestaande uit natuurlijke vulkanische klei en speciaal samengestelde ingredienten zoals de Tamanu olie en kokosolie. Dit masker zal je huid intens en diepgaand reinigen en het overtollige talg opnemen. 

Gebruik:
Reinig eerst je huid met de Facial Cleanser, breng daarna het masker aan op je gezicht en vermijd de ogen. Geef het masker ongeveer 15 minuten de tijd om zijn werk goed te kunnen doen. Verwijder het masker vervolgens met lauw water. Gebruik daarna de Facial Toner en de Facial Moisturiser.

Prijs 60ml €18,85

Facial Exfoliant.

Dit product zal ervoor zorgen dat de dode huidcellen verwijdert worden zodat de huid er gladder en egaler uit zal zien. Dit product zorgt ook voor collageen productie, voorkomt verstoppingen van de talgklieren (acne) en houdt vocht vast.

Gebruik:
Kijk eerst naar wat voor huidtype je precies hebt. Heb je een gevoelige huid, gebruik het product dan een keer er week. Heb je een vettere huid, gebruik het dan drie keer per week tot de huid is hersteld. Breng het product in zachte ronddraaiende bewegingen aan op je huid, vergeet vooral je nek en decolleté niet en vermijd de ogen. Spoel het af met lauw water en gebruik daarna de Facial Toner en de Facial Moisturiser.

Prijs 60 ml €20,95

Facial Cleanser.

Deze cleanser is speciaal samengesteld met het vulkanische as, Tamanu olie en kokosolie en zorgt ervoor dat vuil, olie en bacteriën die ontstekingen kunnen veroorzaken verwijdert worden. Ook stimuleert deze cleanser de doorbloeding.

Gebruik:
Je brengt eerst een kleine hoeveelheid aan op de huid en dit verdeel je met de vingertoppen. Vergeet vooral je nek en decolleté niet en vermijd de ogen. Spoel de cleanser af met lauw water en dep de droog.  Breng daarna de facial toner en de facial moisturiser aan. 


Prijs 135 ml €23,50

Facial Toner.

Ook dit product bevat natuurlijk weer de Tamanu olie. Deze toner verwijdert overtollige olie, koelt, verzacht, verfrist en brengt de PH waarde van de huid in evenwicht. Dit product mag zeker niet ontbreken in je routine.

Gebruik:
Breng een kleine hoeveelheid aan met een watje of door het product direct op de huid te sprayen. Vermijd de ogen. Laat uw huid door de lucht drogen en breng naderhand nog de facial moisturiser aan. Het beste is om dit te doen als de toner nog niet volledig gedroogd is. 

Prijs 135 ml €21,25

Facial Moisturiser.

Dit product bevat speciaal samengestelde ingrediënten zoals de Tamanu olie en kokosolie. Dit product behandeld en voorkomt een droge huid, het beschermt de gevoelige huid en zorgt ervoor dat er minder vocht uit de huid verdwijnt. 

Gebruik:
Breng een kleine hoeveelheid aan op uw huid en verdeel dit met de vingertoppen. Vermijd ook met dit product de ogen. Gebruik dit product zowel in de ochtend als in de avond na het gebruik van de facial cleanser en de facial toner. Bij een extreem droge huid mag dit product vaker per dag gebruikt worden. 

Prijs 135 ml €25,85

Facial Night Cream.

Deze nachtcreme bevat Tamanu olie en kokosolie. (Net als eigenlijk alle anderen producten in de lijn.) en vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes en verhoogd de elasticiteit van de huid. Ook hydrateert en hersteld het de gladheid van de huid en het product ondersteunt de natuurlijke balans van de huid.

Gebruik: 
Breng een kleine hoeveelheid aan op je huid en vergeet de nek en het decolleté niet. Gebruik dit product in de avond voordat je gaat slapen. Gebruik na de facial cleanser en facial toner.

Prijs 135 ml €28,50

Hand Scrub.

De hand scrub is naast een lichte scrub ook een verzorgende handcrème. Deze scrub verwijdert dode huidcellen, reinigt, stimuleert de doorbloeding, verzacht de huid en geeft de huid een subtiele geur van Frangipani. (Dit is een exotische bloem die krachtig en rustgevend is.) Het unieke aan deze scrub is dat deze niet met water afgespoeld hoeft te worden. Je kunt de scrub dus gewoon gebruiken tot je de scrub deeltjes niet meer voelt. 

Gebruik:
Breng aan op uw handen en masseer het product in tot u geen scrub meer voelt. Afspoelen is dus niet nodig. Dit product kan ook op armen, voeten en benen gebruikt worden. Gebruik na de scrub ook de Hand moisturiser. 

Prijs 135 ml €27,50

Hand Moisturiser. 

Dit product verzacht, hydrateerd, voedt en hersteld de huid en maakt de huid niet vettig. De bovenste laag huid op de handen is een stuk dunner en heeft dus minder talgklieren waardoor het dus sneller droog kan worden. Deze hand moisturiser vermindert en voorkomt dat. Dit product kan meerdere malen per dag gebruikt worden en geeft de handen opnieuw een subtiele geur van Frangipani.

Gebruik:
Breng dit product aan op de handen en armen en masseer zachtjes in. Dit product kan ook op de voeten en benen gebruikt worden. 
Prijs 135 ml €22,50





Foot Scrub. 

De food scrub van Volcanic Earth verwijdert dode huidcellen en ondersteunt bij irritatie van de huid, jeuk en vermoeide voeten. Ook reinigt, stimuleert de doorbloeding, verzacht de huid en geeft de voeten een subtiele geur van pepermunt.

Gebruik:
Breng een kleine hoeveelheid aan op de voeten en benen. Masseer de scrub in en spoel het product af met lauw water. Breng daarna de Foot Cream aan.

Prijs 135 ml €22,85

Foot Cream.

De foot cream verzacht, hydrateerd, voedt en hersteld de huid en maakt de huid niet vettig. Deze crème ondersteund ook de huid bij irritatie, jeuk en vermoeide voeten. Bij gebruikt geeft het de huid een lichte geur van pepermunt. 

Gebruik:
Breng een kleine hoeveelheid aan op de voeten en benen en masseer het product zachtjes in.  

Prijs 135 ml €21,85

Mijn mening:
Ik heb er bewust voor gekozen om niet per product mijn mening te geven omdat ik ervan ben overtuigd dat het beste resultaat bereikt wordt als alles in combinatie met elkaar gebruikt wordt. Allereerst ben ik zeer te spreken over de natuurlijke producten waarvan deze lijn is gemaakt. De Tamanu olie, kokosolie en natuurlijk het vulkanische as, waar ik nog totaal onbekend mee was. De lijn is mij zeker goed bevallen. De producten doen hun werk maar je krijgt bij gebruik echt het gevoel dat je bij de schoonheidsspecialiste bent. Heerlijke producten en ieder product heeft een heerlijke geur. 

Mocht je toch nog twijfelen of deze producten het goed zullen doen voor jou huid dan heeft Volcanic Earth ook Samplepakketten. De paketten bevatten 10 producten in sampleformaat zodat je alles een keer kunt uitproberen. Ze hebben deze pakketten in verpakkingen van 5ml voor €10,00 of van 10ml voor €20,00

Dit was het artikel voor vandaag. Ik hoop dat jullie het leuk vonden.

Welk(e) product(en) zou jij willen proberen van de Volcanic Earth Skincare lijn?

Liefs, Kelsey.

Populaire posts