Leuke weetjes over wenkbrauwen. | Beauty



Iedereen heeft wenkbrauwen en die van iedereen zijn anders. Wenkbrauwen vormen niet alleen je gezicht, ze hebben ook nog anderen functies zoals je ogen beschermen en ze helpen je bij het vormen van emoties. In dit artikel heb ik aantal leuke weetjes over wenkbrauwen. sommige zul je misschien al weten, anderen weer niet. Enjoy !




De huid rond je ogen en wenkbrauwen is ontzettend gevoelig. Vandaar dat de huid na het epileren of waxen rood kan zijn. Pas hier dus mee op. Bij het te onvoorzichtig verwijderen van de haartjes kun je de huid belasten en dan duurt het langer voor de roodheid weg is. Zorg ook dat je de haar met de wortel uit de huid verwijdert anders kan het gaan ontsteken en dat is geen fijn gevoel.


Het beschermen van je ogen. 

Zoals ik dus al zei hebben je wenkbrauwen een enorm belangrijke functie als het beschermen van je ogen. Ze moeten er namelijk voor zorgen dat stof, vuil en zweet niet in je ogen terecht komt. Daarnaast zijn de wenkbrauwen er ook voor om regen tegen te houden zodat dit niet in je ogen terecht komt. Super handig dus. 

Verandering door de jaren heen. 
Wenkbrauwen veranderen mee met je leeftijd. Naar mate je ouder wordt kunnen de haartjes van je wenkbrauwen dikker of dunner worden. Net als bij de haren op je hoofd. Ook zie je vaak dat oudere mensen vaak een stuk minder wimpers en wenkbrauwen hebben, dit is heel normaal en gebeurd bij bijna iedereen. 

Wenkbrauwextensions.
Er bestaan ook wenkbrauwextensions. Zoals jullie waarschijnlijk al weten zijn er extenstions voor je haar en wimpers, maar ze zijn er ook voor je wenkbrauwen. Momenteel worden wenkbrauwextensions steeds populairder omdat iedereen graag de perfecte wenkbrauwen wil. 

Getattoeerde wenkbrauwen. 
Getattoeerde wenkbrauwen zijn al super lang in de picture. Alleen werd dat vroeger heel anders gedaan als dat ze dat nu doen. Nu worden de wenkbrauwen een stuk natuurlijker en in de vorm van echte haartjes getattoeerd. 

Modelleren. 
Er zijn verschillende manieren voor het in model brengen van je wenkbrauwen. Naast het weghalen met een pincet (epileren) kun je de haren natuurlijk ook op anderen manieren weghalen. Voorbeelden hiervan zijn met draad, waxen en ontharingscreme. Je kunt het beste voor jezelf uitzoeken welke manier het best werkt voor jou. Ook ligt de keuze natuurlijk bij jezelf of je hier zelf mee aan de slag gaat of het door een specialist laat doen. 

Gezichtsherkenning.
Wenkbrauwen zorgen voor gezichtsherkenning. Je gezicht ziet er namelijk veel anders uit als je geen wenkbrauwen zou hebben of als je ze ineens heel anders bij zou tekenen. Leuk om een keer te proberen voor jezelf ! Het is zelfs bewezen dat het cruciaal is om gezichten juist te herkennen. 

Een hele hoop haartjes.
Wenkbrauwen bevatten heel veel haartjes. De gemiddelde wenkbrauwen bestaan uit zo'n 250 haartjes en kunnen oplopen tot 1100 haartjes. Dit is wel als je ze nog nooit hebt geepileert.

Levensduur.
Wenkbrauwen hebben een levensduur. Ieder wenkbrauwhaartje heeft net als gewoon haar een levensduur. Als je het haartje zelf niet verwijdert zal het er na ongeveer 4 maanden vanzelf uitvallen. De haartjes groeien dan gewoon weer aan net als bij je hoofdharen. Dit geldt trouwens ook voor wimpers. Waneer je de wenkbrauwen wel epileert, verschilt het per persoon hoe snel de haartjes teruggroeien.

Dit was het artikel, Heel erg bedankt voor het lezen en vergeet vooral niet om een reactie achter te laten.

Liefs, Kelsey.

Reacties

  1. Getattoeerde wenkbrauwen zijn inderdaad super! Ik heb het zelf ook laten doen. Ik was niet goed in het tekenen van mijn wenkbrauwen elke dag. Nu zitten ze super in model met ombre powder brows. Salon Sei Bellissima in Amersfoort kan ik aanraden voor deze behandeling
    https://sei-bellissima.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts